Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepiej smakują z kromką chleba posmarowaną smalcem.
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4760
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 935
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 211
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4760
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 935
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 211
Składniki
1.Wodę z solą należy zagotować i odstawić do ostygnięcia (ilość wody zależna jest od wielkości naczynia). 2.Ogórki , koper i liść chrzanu płuczemy,czosnek obieramy. 3.W przygotowanym słoju lub naczyniu do kiszenia układamy na dnie część kopru,liść chrzanu i połowę przekrojonych ząbków czosnku. 4.Na to układamy połowę ogórków ( powinny ściśle do siebie przylegać.) 5.Dodajemy resztę kopru i czosnku i na to pozostałą ilość ogórków. 6.Wszystko zalewamy przygotowaną wcześniej, osoloną wodą. 7.Do naczynia z ogórkami wkładamy mały talerzyk i obciążamy go np. słoikiem z wodą,aby ogórki nie unosiły się na powierzchni.Naczynie przykrywamy czystą ściereczką. 8.Tak przygotowane ogórki odstawiamy do ukiszenia na ok.3 dni. SMACZNEGO!