Galaretka z kurzych żołądków i podudzi z indyka.

Galaretka z kurzych żołądków i podudzi z indyka.
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Docherro
Polecam serdecznie,z dodatkiem soku cytryny wspaniały smak:)

Składniki

Przygotowanie

  1. Kurze żołądki oczyścić z tłuszczu,wymoczyć w wodzie.
    Dać do garnka zalać wodą i zagotować,wodę odlać.Czynność powtórzyć 2 razy.

    Obgotowane żołądki zalać ponownie wodą,dodać przyprawy,marchew,ziele,liście oraz podudzia z indyka.
    Gotować 2 godz.do miękkości żołądków i podudzi.
    Pod koniec gotowania dodać czosnek przeciśnięty przez praskę.

    Gdy mięsko jest miękkie wybrać z rosołu,wystudzić poporcjować tzn.pokroić .

    Przygotować miseczki,na spód dać marchew,groszek ,natkę pietruszki oraz pokrojone żołądki i mięso.

    Rosół doprawić do smaku,wsypać do gorącego żelatynę,nie gotować tylko rozpuścić.

    Przestudzonym rosołem zalać mięso i dać do lodówki do zastygnięcia.
    Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (10)

Jagodzianka17 29 października 2018
Prezentuje się zacnie :)
fafiatko 30 października 2018
Przepyszna galareta!
SlodkoSlodka83 30 października 2018
Super smaczna :-)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki