Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do zrobienia galarety drobiowej użyłam skrzydełek z kurczaka, kaczki i gęsi. Połączenie tych trzech smaków mięsa dało galarecie wspaniały smak.
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 226
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 82
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3319
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 226
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 82
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3319
Składniki
Skrzydełka i korpus czyścimy i płuczemy w bieżącej zimnej wodzie.
Wymyte, oczyszczone skrzydełka i korpus gotujemy z zielem angielskim, listkami laurowymi i kostką rosołową, w 3 litrach wody do miękkości mięsa.
Po ugotowaniu, studzimy i obieramy mięso od kostek, drobno kroimy.
Ugotowany wywar przelewamy przez sitko.
Przelany przez sitko wywar ponownie wlewamy go do garnka, dodajemy pokrojone mięso i pozostałe przyprawy wraz z pokrojoną natką pietruszki. Gotujemy wszystko około 30 minut aż wyparuje troszkę wywaru, kończymy gotowanie.
Studzimy wywar z mięsem, ostudzony wlewamy do wcześniej wyłożonej folią spożywczą miski. Zimną wstawiamy na kilkanaście godzin do lodówki.
Smacznego!!!