Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu frytki z batatów. Jeśli jeszcze nie jedliście, polecam spróbować.
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 45
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2652
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 328
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 148
Polecam.
Odsłon: 210
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 45
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2652
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 328
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 148
Polecam.
Odsłon: 210
Składniki
Bataty obrać, umyć, dokładnie osuszyć i pokroić w słupki o boku około 7 mm.
Olej rozgrzać w rondlu, ostrożnie włożyć do niego połowę pokrojonych batatów i smażyć 15 minut.
Wyjąć z rondla, odsączyć na ręczniku papierowym.
Drugą porcję frytek również usmażyć w ten sam sposób.
Gotowe frytki oprószyć solą, papryką i pieprzem ziołowym.
Podawać z sosem pomidorowym lub czosnkowym.