Frytki warzywne

Frytki warzywne
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Akademia
Frytki w wersji fit. Mi najbardziej smakują te z kalarepki. A ty, które wybierzesz?

Składniki

  • marchewka
  • kalarepa
  • burak
  • zioła prowansalskie
  • sól
  • oliwa

Przygotowanie

  1. Warzywa myję, obieram i tnę w słupki. Wykładam na blaszce wyłożonej papierem. Posypuję solą i przyprawami, a następnie polewam oliwą.

  2. Wkładam do piekarnika nagrzanego do 220 st. C. Piekę 20 minut.

Komentarze do przepisu (1)

Nevermore 03 kwietnia 2018
Zdecydowanie kalarepa, którą też zajadam się na surowo :D
Składniki
  • marchewka
  • kalarepa
  • burak
  • zioła prowansalskie
  • sól
  • oliwa
Składniki