Frużelina Wiśniowa

Frużelina Wiśniowa
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: AnkaWisnia
Do gofrów lub ciastka z kremem , karpatki...

Składniki

Przygotowanie

  1. Wydrylowane wiśnie przełóż do garnuszka.
    Zasyp cukrem. Dolej wodę. Gotuj aż cukier się rozpuści i wiśnie puszczą sok.

  2. W osobnym naczyniu ( miseczka lub szklanka) rozmieszaj zimną wodę z mąką ziemniaczaną.
    Wlej mieszankę do gotujących się wiśni cienką stróżką, ciągle mieszając.
    Gdy wiśniowa frużelina zgęstnieje zdejmij z ognia.
    Jeśli będzie mało gęsta dorób szybko jeszcze jedną porcję mieszanki z wody i mąki ziemniaczanej ale w nieco mniejszej ilości i powoli dolewaj , sprawdzając czy gęstość jest już odpowiednia. Ostudź. Dodawaj do gofrów , ciast z kremem, lub zjedz bez niczego :)

Komentarze do przepisu (1)

Obserwator 18 marca 2016
Bardzo lubię.
Składniki
Składniki