Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne faszerowane pieczarki ze szpinakiem.
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4780
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 872
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4780
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 872
Składniki
Pieczarki obieramy i odkrajamy trzonki. Na patelni roztapiamy masło i dodajemy szpinak, przykrywamy pokrywką, aby szybciej się rozmroził, co jakiś czas mieszamy. Gdy szpinak jest już gotowy, dodajemy rozmiażdżony przez praskę czosnek, sól, pieprz oraz śmietanę – całość trzymamy na patelni przez dwie minuty ciągle mieszając. Kapelusze pieczarek solimy i układamy na nich przygotowany szpinak (tak aby powstała górka). Szpinak posypujemy startym na małych oczkach serem. Gotowe pieczarki układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy w temperaturze 180°C przez około 15 minut (pieczarki muszą zmniejszyć swoją objętość i puścić soki). Tak przygotowane pieczarki możemy podać jako przystawkę lub dodatek do obiadu.