Fasolka szparagowa z szynka i cebulka

Fasolka szparagowa z szynka i cebulka
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: bozka44
Moja ulubiona fasolka, tym razem bez buleczki.

Składniki

  • Zielona fasolka szparagowa
  • 3 srednie cebulki
  • 100 g podwedzanej szyneczki lub bekonu pokrojonego w kosteczke
  • 1 lyzka smalcu
  • sol, pieprz, przyprawa warzywna

Przygotowanie

  1. Od fasolki odcinamy koncowki, dokladnie pluczemy, zalewamy woda, dodajemy lyzeczke soli i gotujemy ok 15 minut. Wylewamy na durszlak i dokladnie odparowujemy.

    Rownolegle na malej patelni na lyzce smalcu smazymy szyneczke z cebula pokrojona w piorka, doprawiamy przyprawa warzywna i pieprzem.

    Fasolke okraszamy i podajemy jako dodatek do obfitego obiadu lub tez jako danie glowne.

    Smacznego.

Komentarze do przepisu (4)

Docherro 24 sierpnia 2018
pychoty ostatnio tak robiłam...mniam...:)
fafiatko 24 sierpnia 2018
Przepyszna okrasa do fasolki!
kuchmariola63 25 sierpnia 2018
Super zestaw.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Zielona fasolka szparagowa
  • 3 srednie cebulki
  • 100 g podwedzanej szyneczki lub bekonu pokrojonego w kosteczke
  • 1 lyzka smalcu
  • sol, pieprz, przyprawa warzywna
Składniki