Fasolka szparagowa z marchewką

Fasolka szparagowa z marchewką
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Rena1
Fasolka szparagowa z marchewką to bardzo smaczny dodatek do obiadu na ciepło. W sam raz na chłodne, jesienne dni.

Składniki

  • 20 dag fasolki szparagowej
  • 20 dag marchewki
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • sól, cukier, sok z cytryny do smaku

Przygotowanie

  1. Fasolkę szparagową umyć, pokroić i ugotować al dente w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny cukru, osączyć.

  2. Marchewkę obrać i pokroić w pół-krążki, wsypać do garnka, podlać niewielką ilością wody i gotować do miękkości.

  3. Pół miękką marchewkę połączyć z osączoną fasolką, dodać szczyptę soli, surowe masło i mąkę wymieszaną z odrobiną wody, gotować przez kilka minut.

    Doprawić do smaku solą i sokiem z cytryny.

Składniki
  • 20 dag fasolki szparagowej
  • 20 dag marchewki
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • sól, cukier, sok z cytryny do smaku
Składniki