Farsz z pieczarek.

Farsz z pieczarek.
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Idealny farsz, który można wykorzystać do pasztecików, krokietów, pierogów, uszek i kotletów mielonych.

Składniki

  • pieczarki 60 dag
  • cebula 3 szt.
  • Natka pietruszki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej 3 łyżki

Przygotowanie

  1. Umyte pieczarki trzemy na wiórki, cebulę kroimy w kostkę.

  2. Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej i dodajemy posoloną cebulę. Cebulę smażymy do ładnego jej zeszklenia.

  3. Dodajemy starte na wiórki pieczarki, natkę pietruszki, doprawiamy pieprzem do smaku i smażymy na małym ogniu pod przykryciem.

  4. Gdy pieczarki puszczą sok i będą już podduszone to dalsze smażenie będzie w celu odparowania soków z pieczarek i cebuli. Farsz powinien być w miarę suchy.

    Smacznego!!!

Komentarze do przepisu (5)

fafiatko 03 grudnia 2018
Pyszny farsz!
danielek 03 grudnia 2018
Bardzo dobre :)
bryssska 03 grudnia 2018
Fajny, ;-D
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • pieczarki 60 dag
  • cebula 3 szt.
  • Natka pietruszki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej 3 łyżki
Składniki