Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Farsz na pierogi wigilijne to świetne rozwiązanie, jeśli chcemy wykonać to tradycyjne danie. Pyszna masa farszu to smaczne połączenie, które na pewno nie jednemu zasmakuje. Robi się go w prosty sposób, a wykonane pierogi z nim smakują naprawdę wybornie, są też w pełni wegetariańskie.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 56
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 67
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 72
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1096
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 255
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 56
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 67
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 72
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1096
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 255
Składniki
Rozgrzewamy masło kalrowane na patelni lub olej rzepakowy i pokrojoną w cieńkie talarki porę podsmażamy na szklisty kolor. Ziemniaki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki, zalewamy wodą, dodajemy odrobinę soli i gotujemy do miękkości. Po ugotowaniu ziemniaków, przeciskamy je przez praskę i łączymy z podduszoną porą i rozdrobnionym serem twarogowym. Dobrze wyrabiamy. Doprawiamy przyprawami i farsz jest gotowy.