Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam tradycyjny przepis na farsz do uszek z leśnych grzybów.
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 445
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 445
Składniki
Grzyby opłukaj, zalej wodą i zostaw na całą noc, następnego dnia ugotuj. Na patelni rozgrzej masło klarowane i podsmaż obrane i pokrojone cebule,
Ugotowane grzyby i przesmażoną cebulę zmiel w maszynce. Na patelni rozgrzej dwie łyżeczki masła klarowanego i podsmaż zmielone grzyby z cebulą. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Gotowym farszem napełniaj uszka. Farsz możemy wykorzystać po przygotowaniu lub zamrozić i wykorzystać w innym terminie.