Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dżem z boczku, prawdopodobnie trudno sobie wyobrazić, sama nazwa daje dużo do myślenia. Jednak niepotrzebnie, zrób, spróbuj i przekonaj się , że warto.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 675
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 675
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Boczek pokroić na cienkie plasterki, potem w kosteczkę, wytopić z niego tłuszcz. Plasterki boczku wyjąc z tłuszczu, odsączyć na ręczniku papierowym. Trochę tłuszczu pozostawiamy na patelni, smażymy na nim posiekane cebule, dodajemy pokrojone ząbki czosnku, posypujemy papryką słodką i ostrą. Wlewamy whiski i gotujemy. Następnie dodajemy 40 ml. octu balsamicznego, 5 łyżek miodu. Gotujemy wszystko razem i dodajemy wcześniej podsmażony boczek. Powinno się gotować około 10 minut. Całość można zmiksować blenderem, w celu uzyskania gładszej konsystencji. Smacznego.