Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe ziemniaczki na lekką kolację.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
Przygotowanie: Ziemniaki ugotować, utrzeć na puree i odstawić. Czosnek obrać i dusić na maśle bardzo powoli pod przykryciem( nie rumienić). Następnie wymieszać z 2 łyżkami mąki i szklanką mleka. Zagotować mieszając po czym zmiksować na gęsty sos. Wymieszać razem z puree ziemniaczanym i zaraz podawać jeszcze ciepłe np. z zimnym mlekiem lub maślanką.