Duszona młoda kapusta z boczkiem wędzonym.

Duszona młoda kapusta z boczkiem wędzonym.
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Docherro
Danie było robione jakiś czas temu ale myślę ,że jeszcze zdążycie zrobić ,serdecznie polecam:)

Składniki

  • kapusta mała główka
  • boczek wędzony 30-40dkg
  • cebula
  • smalec łyżka
  • sól.pieprz
  • koperek pęczek

Przygotowanie

  1. Kapustę pokroić na ćwiartki,umyć i poszatkować.
    Boczek pokrojony w kostkę zrumienić na łyżce smalcu.
    Dodać cebulę pokrojoną w kostkę również ją zeszklić wraz z boczkiem

    Dodawać stopniowo poszatkowaną kapustę,posolić i podlewać odrobiną wody by kapusta puściła soki.

    Kiedy damy już całą kapustę dusimy pod przykryciem pół godz.po tym czasie odkrywamy i zasmażamy do odparowania wody.

    Kiedy kapustka robi się lekko rumiana dodać posiekany koperek,doprawić do smaku pieprzem,solą jeśli jest taka potrzeba no i dodać maggi,ja bardzo lubię więc daję soli mniej a więcej maggi.



    Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (27)

fafiatko 30 czerwca 2018
Idealna wersja mlodej kapusty!
bryssska 30 czerwca 2018
Takie połączenie sprawdza się dla mnie najlepiej ;-D
ErJot 01 lipca 2018
Mój ulubiony przysmak z młodej kapusty.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • kapusta mała główka
  • boczek wędzony 30-40dkg
  • cebula
  • smalec łyżka
  • sól.pieprz
  • koperek pęczek
Składniki