Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prezentuję aromatyczny dodatek warzywny do dań głównych, dań z grilla lub jako samodzielną przekąskę dla wielbicieli czosnkowo-ziołowych dressingów.
Garnek do gotowania, miska do mieszania składników, łyżka, nóż, deska do krojenia, miska do dressingu, praska do czosnkua
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 90
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 41
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 237
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5397
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 90
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 41
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 237
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5397
Składniki
1. Fasolkę szparagową gotować kilka minut by była al dente. 2. Cukinię pokroić ze skórką na ćwiartki grubości 1 cm. 3. Rozgrzać rondel z masłem klarowanym i dodać pokrojoną cukinię, Smażyć kilka minut by zachowała chrupkość i delikatnie się zeszkliła następnie dodać podgotowaną fasolkę i razem przesmażyć 2-3 minuty mieszając. 4. Jogurt, sok z cytryny, zioła prowansalskie, czosnek rozgnieciony praską oraz sól i pieprz do smaku połączyć w jednolity sos. 5. Podawać ciepłe warzywa i sos obok w taki sposób by ciepłe warzywa moczyć w zimnym sosie I konsumować, co sprawia że doznania smakowe są niepowtarzalne. 6. Warzywa mogą stanowić samodzielne lekkie danie lub być dodatkiem do dania głównego, dań z grilla lub stanowić alternatywę dla sałatek. SMACZNIE POLECAM!