Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na przepis na domowy sos barbecue. Domowe sosy to zawsze dobry pomysł w sezonie grillowym. Ten sos barbecue świetnie sprawdzi się jako marynata do mięs przygotowanych w piekarniku czy na grillu właśnie, ale też jako dip do przekąsek lub nawet sos do pizzy. Ta propozycja stanowi fantastyczne połączenie smaków; lekka słodycz fajnie łączy się z kwaśnością octu, a całość jest podkreślana przez wędzony aromat i pikantność płynącą z przypraw.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 33
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 292
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1258
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 123
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 33
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 292
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1258
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 123
Składniki
Rozgrzej oliwę na małym ogniu. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażaj przez około minutę.
Dodaj cukier i przyprawy: wędzoną paprykę, chili i pieprz cayenne. Wymieszaj i podsmażaj przez kolejną minutę.
Wlej ocet jabłkowy i wodę. Mieszaj do momentu, aż rozpuści się cukier.
Dodaj ketchup. Gotuj, aż odparuje około 1/3 płynu, mieszając od czasu do czasu.
Smacznego!