Domowy smalec ze skwarkami i cebulą na chleb.

Domowy smalec ze skwarkami i cebulą na chleb.
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Popularne smarowidło do chleba, idealne do swojskiego wypieku chleba z ogóreczkiem. Polecam :)

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokrojony w kostkę boczek smażymy na wolnym ogniu tyle czasu aż skwarki zarumienią się. Do takich zarumienionych skwarek dodajemy pokrojoną cebulę w kostkę i dodajemy przyprawy do smaku. Smażymy aż cebula ładnie się zeszkli. Ostudzone smażone skwarki z cebulą wlewamy do miseczki i zimne umieszczamy w lodówce. W lodówce powstanie zastygnięty smalec. Smalec możemy używać do smarowania pieczywa, jako okrasę do klusek itd...

    Smacznego !!!

Komentarze do przepisu (1)

rosynka 18 października
Jak zwykle - pysznosci!
Składniki
Składniki