Domowy paprykarz

Domowy paprykarz
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Smaczna i zdrowa pasta do kanapek. Gorąco polecam.

Składniki

Przygotowanie

  1. Makrelę oczyścić z ości i rozdrobnić. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie. Cebulę i paprykę drobno pokroić. Czosnek przepuścić przez praskę. Marchewki, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystkie warzywa zeszklić na oleju. Następnie dolać szklankę wody. Dodać przyprawy, koncentrat pomidorowy i gotować do miękkości. Ugotowane warzywa zblendować. Nie musi to być zbyt dokładnie. Wymieszać z ryżem, rozdrobnioną makrelą i natką pietruszki. Gotowe!

Komentarze do przepisu (8)

Docherro 08 listopada
Pycha zawsze lubiłam a nie wiedziałam jak zrobić:)
kuchmariola63 09 listopada
Pycha :)
fafiatko 10 listopada
Dzięki! Zabieram przepis i zrobię w domu.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki