Domowy makaron do rosołu

Domowy makaron do rosołu
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: bryssska
Domowy makaron najlepszy do rosołu. Prosty i pyszny.

Składniki

  • 30 dag mąki < to jest około 2 szklanek>
  • 1/2 szklanki gorącej wody
  • 1 jajko
  • 1 łyżka oleju

Przygotowanie

  1. Z wyżej wymienionych składników ugnieść ciasto. Ciasto podzielić na trzy kawałki, a następnie po kolei rozwałkować w dużej ilości mąki na placki o grubości 1-2 milimetrów.

  2. Rozwałkowane ciasto kroimy na paski wzdłuż ciasta, po czym nakładamy jeden pasek na drugi posypując obficie mąką i kroimy w cieniutkie paseczki.

  3. Ugotować makaron w osolonej wodzie z łyżką oleju, pamiętając o ty, że makaron wrzucamy do wrzącej wody w przeciwnym razie paseczki nam się po skleja.

    Ugotowany makaron nakładać do miseczek i zalać gorącym rosołem, z kawałkiem mięsa i warzywami. Smacznego !!!

Komentarze do przepisu (23)

catha 19 października 2018
Domowy najlepszy...:)
SlodkoSlodka83 19 października 2018
Swojski najlepszy :-)
kuchmariola63 19 października 2018
Domowy najlepszy :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 30 dag mąki < to jest około 2 szklanek>
  • 1/2 szklanki gorącej wody
  • 1 jajko
  • 1 łyżka oleju
Składniki