Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zbliżają się święta trzeba zrobić domowy majonez , szybki przepis i zdrowy majonez
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 383
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 183
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 383
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 183
Składniki
Wszystkie składniki na majonez powinno być w temperaturze pokojowej. Jajko na chwilę wkładamy do wrzącej .
Do naczynia wysokiego ale wąskiego wbijamy jajko ,wlewamy olej ,dodajemy musztardę , dwie łyżeczki octu jabłkowego ,po pół łyżeczki cukru i soli. Do naczynia wkładamy blender i do samego dnia blendujemy nie przerywajac aż będzie widać biały majonez . Następnie podnosimy blender na wierzch i chwilę blendujemy może być olej na wierzchu . I gotowy majonez przekładamy do słoiczka i wstawiamy do lodówki , może być w lodówce do 14 dni . Polecam przepis . Smacznego .