Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy majonez. Niezbedne skladniki: 3 zoltka 350 ml oleju roslinnego (rzepakowego) 2 lyzeczki musztardy 1 lyzka soku z cytryny (ewentualnie octu winnego) 0,5 lyzeczki cukru pudru 0,5 lyzeczki soli odrobina mielonego pieprzu Domowy majonez - sposob wykonania Do naczynia wlej zoltka. Dodaj musztarde, sok z cytryny lub ocet, wsyp cukier puder, sol i pieprz oraz lyzke oleju. Calosc wymieszaj delikatnie za pomoca lyzki, nastepnie zblenduj calosc na gladka mase, powinna byc nieco gesta. Nie przerywajac blendowania, mala struzka wlewaj reszte oleju. Blenduj kilka minut, do momentu uzyskania idealnej dla siebie konsystencji. Gotowy majonez przeloz do pojemnikow i trzymaj w lodowce
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 818
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 23
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 86
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 818
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 23
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 86
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Składniki
Domowy majonez. Niezbedne skladniki: 3 zoltka 350 ml oleju roslinnego (rzepakowego) 2 lyzeczki musztardy 1 lyzka soku z cytryny (ewentualnie octu winnego) 0,5 lyzeczki cukru pudru 0,5 lyzeczki soli odrobina mielonego pieprzu Domowy majonez - sposob wykonania Do naczynia wlej zoltka. Dodaj musztarde, sok z cytryny lub ocet, wsyp cukier puder, sol i pieprz oraz lyzke oleju. Calosc wymieszaj delikatnie za pomoca lyzki, nastepnie zblenduj calosc na gladka mase, powinna byc nieco gesta. Nie przerywajac blendowania, mala struzka wlewaj reszte oleju. Blenduj kilka minut, do momentu uzyskania idealnej dla siebie konsystencji. Gotowy majonez przeloz do pojemnikow i trzymaj w lodowce