Domowe warzywko

Domowe warzywko
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Super dodatek do potraw bez konserwantów.

Składniki

  • Składniki:
  • Cebula biała 2 szt.
  • Czosnek 3-4 ząbki
  • Oliwa (kilka kropel)
  • Marchewka ½ kg
  • Kalarepka ½ kg
  • Seler 1 szt.
  • Por 1 szt.
  • Papryka czerwona 1 szt.
  • Ziele angielskie(kilka ziaren)
  • Listek laurowy

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Cebulę obrać, pokroić i zeszklić na oliwie z posiekany czosnkiem. Resztę warzyw oczyścić, zalać taką ilością wody aby przykryć warzywa, dodać ziele angielski, listek laurowy (1-2 szt.) i gotować przez 15 minut. Przestudzić, zmiksować i przelać do szklanych pojemników. W lodówce można trzymać przez tydzień. Można też zamrozić w małych pojemnikach to wystarczy na dłużej. Używać do zup i potraw.

Składniki
  • Składniki:
  • Cebula biała 2 szt.
  • Czosnek 3-4 ząbki
  • Oliwa (kilka kropel)
  • Marchewka ½ kg
  • Kalarepka ½ kg
  • Seler 1 szt.
  • Por 1 szt.
  • Papryka czerwona 1 szt.
  • Ziele angielskie(kilka ziaren)
  • Listek laurowy
Składniki