Domowe masło orzechowe

Domowe masło orzechowe
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Zdrowe, smaczne smarowidło. Ja wykorzystałam je do naleśników, ale może też posłużyć do chlebka, czy przełożenia ciasta. Polecam.

Składniki

  • 1 szkl. orzechów włoskich
  • 2 banany
  • 1 łyżka kakao

Przygotowanie

  1. Banany obrać i pokroić. Wrzucić do blendera razem z orzechami i kakao. Zblendować. I to już wszystko. Pyszne i zdrowe masełko gotowe.

Komentarze do przepisu (9)

fafiatko 28 marca
Musi byc pyszne i jaki pomyslowy pzepis!
Maudie 29 marca
Pyszne i zdrowe smarowidełko :)
Futka 31 marca
Pyszne domowe masełko :) Robiłam podobne wczoraj, ale z dodatkiem orzeszków ziemnych i daktyli :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 szkl. orzechów włoskich
  • 2 banany
  • 1 łyżka kakao
Składniki