Dodatek do obiadu

Dodatek do obiadu
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Przygotowanie nie zajmie nawet pół godziny. Świetny dodatek do mięs, ziemniaków, kasz czy ryżu.

Składniki

  • 1 bakłażan
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 1-2 ząbki czosnku
  • przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka
  • olej rzepakowy do smażenia

Przygotowanie

  1. Bakłażana umyć i pokroić w kostkę. Marchewkę zetrzeć na tarce. Cebulę drobno pokroić. Czosnek przepuścić przez praskę. Cebulę zeszklić na oleju. Dodać startą marchewkę i czosnek. Dusić chwilę pod przykryciem. Potem dodać kawałki bakłażana oraz przyprawy. Całość często mieszać. Dusić do miękkości warzyw.

Komentarze do przepisu (6)

Docherro 13 sierpnia
Świetny przepis nawet solo na obiad bez mięsa:)
fafiatko 15 sierpnia
Ja to bym z checia zjadla na obiad!
smaker 17 sierpnia
Z kaszą - idealne danie na kolację, z dodatkiem ryżu i drobiu - na obiad. Z powodzeniem samo może być też... Czytaj całość »
Z kaszą - idealne danie na kolację, z dodatkiem ryżu i drobiu - na obiad. Z powodzeniem samo może być też przekąską na lunch. Uwielbiamy takie potrawy - świetny pomysł!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 bakłażan
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 1-2 ząbki czosnku
  • przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka
  • olej rzepakowy do smażenia
Składniki