Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzieło mojej siostry :)) Ja nie mam takich zdolności, więc tylko opisuję co i jak :))
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 25
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 16
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 25
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 16
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Składniki
Odcinamy kawałek jabłka. Odciętą część zostawiamy, z niej powstanie głowa łabędzia. Jabłko ustawiamy odciętą stroną do podłoża.
Teraz po obu stronach jabłka wycinamy takie niby łódeczki i przecinamy je na 3-4 paski, z których powstaną skrzydełka łabędzia. Skrzydełka układamy tak, jak widać na zdjęciu.
Następnie na grzbiecie jabłka (łabądka) należy wykroić jeszcze jednen fragment tzw. łódeczkę i również go ponacinać, podobnie jak części na skrzydła- mamy ogonek ptaszka :))
Z pozostawionej na początku, odciętej części jabłka wycinamy głowę łabądka.
Na grzbiecie łabądka wydrążamy małą dziurkę, średniej głębokości, żeby w niej umiejscowić głowę z szyją.
A to efekt końcowy. Mam nadzieję, że zdjęcia pomogą w zrozumieniu sposobu wykonania. Przyznam,że trudno opisać takiego łabędzia :)) No, ale prezentuje się super na stole, zwłaszcza gdy siedzi na sałatce jarzynowej :))