Czosnkowa pasta z awokado

Czosnkowa pasta z awokado
> 5-6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Wiech_K
Dla miłośników masełka czosnkowego, którzy uważają, że masło jest niezdrowe (?). Bardzo smaczna, pikantna pasta do chlebka.

Składniki

  • dojrzały owoc awokado
  • 5 ząbków czosnku (lub mniej, jeśli niespecjalnie lubisz)
  • pół pęczka natki pietruszki
  • łyżeczka soku z cytryny
  • sól, pieprz - do smaku

Przygotowanie

  1. Awokado obierz, usuń pestkę i pokrój na nieduże kawałki. Skrop cytryną, aby nie ściemniało.
    Czosnek obierz i grubo pokrój, natkę również.
    Wszystkie składniki zmiksuj blenderem na gładką masę i dopraw do smaku.

Komentarze do przepisu (3)

ggosienka68 03 kwietnia 2014
uwielbiam, ale rzadko robię, bo jak zrobię to jem bez opamiętania ;)PYSZNE
mufinka 03 kwietnia 2014
Ja tam nic do masełka nie mam (nie cierpię margaryn!), ale czasem na taką pastę - chętnie zamienię. :)
Konto usunięte 03 kwietnia 2014
pyszna....:)
Składniki
  • dojrzały owoc awokado
  • 5 ząbków czosnku (lub mniej, jeśli niespecjalnie lubisz)
  • pół pęczka natki pietruszki
  • łyżeczka soku z cytryny
  • sól, pieprz - do smaku
Składniki