Czeski twarożek z czosnkiem i natką pietruszki

Czeski twarożek z czosnkiem i natką pietruszki
> > 6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Ten twarożek nazwałam czeskim, bo podawany jest w moje ulubionej czeskiej restauracji:). Pojawia się tam w formie czekadełka, razem z kromką razowego chleba i marynowanymi parówkami. Jest banalny w wykonaniu i przepyszny. Uwaga! BARDZO mocno czosnkowy:). Ja kupuję twarożek już zmielony. Z twarogiem niezmielonym to już nie to samo.

Składniki

  • 350g twarogu dobrze zmielonego
  • 4-5 ząbków czosnku
  • 4-5 łyżek posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Czosnek przeciskamy przez praskę, natkę pietruszki siekamy.

  2. Wszystkie składniki mieszamy razem. Podajemy z chlebem.

Składniki
  • 350g twarogu dobrze zmielonego
  • 4-5 ząbków czosnku
  • 4-5 łyżek posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz
Składniki