czerwona kapusta zasmażana...

czerwona kapusta zasmażana...
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: izaa_a
czerwoną kapustę zawsze robiłam z rodzynkami z mojego ulubionego przepisu babci. Tym razem skorzystałam z tego przepisu i też jest ok więc polecam.

Składniki

  • 0,5 główki średniej czerwonej kapusty
  • 1 duża cebula
  • 1 duże jabłko
  • 1 łyżka cukru
  • 1,5 łyżki smalcu
  • 1 łyżka octu
  • 2 łyżki mąki
  • sól i pieprz

Przygotowanie

  1. Kapustę drobno poszatkować, zalać wodą tak aby pół kapusty było pod wodą, gotować ok 10-15 min.

  2. Do kapusty dodać: starte jabłko, cukier i sól, gotować aż będzie miękka. Dodać ocet i pieprz. Cebulę (pokrojoną w drobną kosteczkę) zeszklić na smalcu, zasypać mąką; zrobić zasmażkę. Do kapusty dodać zasmażkę; mieszać aby nie przywarło, a zasmażka połączyła się z całą kapustą.

Komentarze do przepisu (1)

Konto usunięte 13 stycznia 2015
Kobiety wiele potrafią uczynić w życiu , jaka tajemnicza siła kieruje nimi ,
- czy to jest to czego nie znamy -
Składniki
  • 0,5 główki średniej czerwonej kapusty
  • 1 duża cebula
  • 1 duże jabłko
  • 1 łyżka cukru
  • 1,5 łyżki smalcu
  • 1 łyżka octu
  • 2 łyżki mąki
  • sól i pieprz
Składniki