Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cytrynowe, pieczone ziemniaki. Są pyszne i aromatyczne. Proste w przygotowaniu. Świetne z jogurtem, zsiadłym mlekiem, kefirem lub jako dodatek do głównego dania.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Składniki
Zmieszać składniki marynaty. Obrane i pokrojone ziemniaki ułożyć w żaroodpornym naczyniu, zalać marynatą i wymieszać rękami. Wstawić do nagrzanego do 190 st. C i piec ok. 45 minut. Na ostatnie 10 minut zwiększ temperaturę do 200 stopni C a ziemniaki będą rumiane i chrupiące. Sprawdź widelcem czy są miękkie. Gdyby były jeszcze twarde dopiecz kilka minut. Ja mam takie doświadczenie z ziemniakami że w zależności od gatunku różnie się dopiekają. Niektóre pieką się szybko niektóre potrzebują kilku minut więcej.