Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Płatki domowe to świetna propozycja dla najmłodszych.Robiąc takie płatki w domu mamy kontrolę nad ilością cukru.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 210
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 210
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Składniki
Mąkę siekamy z masłem na stolnicy, dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto. Zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy do lodówki na 30 minut. Ciasto podsypać mąką i rozwałkować dosyć cienko. Z ciastem należy obchodzić się delikatnie, gdyż łatwo się urywa. Kroimy kwadraciki o boku mniej więcej 1 cm. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy płatki przez 15 minut. Tak samo robię płatki czekoladowe dodając 1,5 łyżeczki kakao zamiast cynamonu.