Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ćwikłę podaję w osobnej miseczce jako dodatek do domowych wędlin.
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 559
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 92
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 559
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 92
Składniki
Buraki wyszorowałem ,owinąłem w folię aluminiową i piekłem 2 godziny w temperaturze 200°C. Kiedy wystygły ,obrałem i starłem na tarce o małych oczkach. Dodałem chrzan i dokładnie wymieszałem. Do octu dodałem 3 łyżki wody ,kminek ,zagotowałem i zdjąłem z ognia. Dodałem do buraków ,dokładnie wymieszałem. Do smaku doprawiłem solą i cukrem.