Cukinia z czosnkiem

Cukinia z czosnkiem
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Samo zdrowie na talerzu.

Składniki

  • Cukinia młoda 40 dag
  • Olej 5 łyżek
  • Cytryna 1 szt.
  • Czosnek 5 ząbków
  • Sól i pieprz do smaku
  • Koperek świeży

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Cukinię dokładnie opłukać, pokroić w paski, następnie wyłożyć na rozgrzany olej i zeszklić, po czym ostudzić. Dodać czosnek utarty z solą, posiekany koperek, sok z cytryny do smaku i przyprawić świeżo zmielonym pieprzem. Wymieszać i podawać jako dodatek do kanapek.

Składniki
  • Cukinia młoda 40 dag
  • Olej 5 łyżek
  • Cytryna 1 szt.
  • Czosnek 5 ząbków
  • Sól i pieprz do smaku
  • Koperek świeży
Składniki