Ciasto naleśnikowe do ryb

Ciasto naleśnikowe do ryb
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Ciasto naleśnikowe do panierowania ryb jest bardzo smacznym zamiennikiem paniery tradycyjnej. Zazwyczaj smażąc rybę używam do tego jajka i mąki. Tym razem skusiłam się na usmażenie w cieście naleśnikowym. Ryba zachowuje swoją soczystość, wystarczy tylko dopilnować by usmażyła się na złoty kolor.

Składniki

  • 1/2 szklanki mąki
  • 1 jajko
  • ok. 1/3 szklanki wody
  • Pieprz
  • Sól

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki wymieszałam na gładką masę. Filety pokroiłam w kawałki ok. 6 cm i zanurzałam w cieście.
    Smażyłam na rozgrzanym oleju z jednej i drugiej strony na złoty kolor.

Komentarze do przepisu (3)

KORAL 27 lutego 2020
Fajne, trochę jak ciasto piwne.
Docherro 27 lutego 2020
Rybka w takim cieście wybornie smakuje:)
fafiatko 27 lutego 2020
Tak podana ryba jest wysmienita!
Składniki
  • 1/2 szklanki mąki
  • 1 jajko
  • ok. 1/3 szklanki wody
  • Pieprz
  • Sól
Składniki