Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na kremowe buraczki, które będą świetnym dodatkiem do naszego obiadu.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 194
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 194
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Składniki
Buraczki gotujemy do uzyskania odpowiedniej miękkości.
Ugotowane buraczki po ostygnięciu obieramy i ucieramy na tarce. Do startych buraczków dodajemy 2 łyżeczki chrzanu, łyżkę jogurtu naturalnego, 1 - 2 łyżeczki octu jabłkowego i doprawiamy solą, pieprzem i stevią. Wszystko blindujemy na gładką masę.
Pietruszkę drobno siekamy i dodajemy do wcześniej przygotowanej masy. Wszystko jeszcze raz mieszamy. Życzę smacznego!