Chrzan tarty z jajkiem

Chrzan tarty z jajkiem
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: BEATA1978
Mimo, że już po świętach, podrzucam kilka przepisów na potrawy wielkanocne. Jakby co będziecie mieli czas na ich przetestowanie. Jeżeli przypadną Wam do gustu być może skorzystacie z tych przepisów w przyszłym roku. :)

Składniki

  • jajka ugotowane na twardo 2 sztuki
  • śmietana 18 % 2 łyżki
  • sól
  • korzeń chrzanu 1 sztuka (duży)

Przygotowanie

  1. Jajka obieramy, wyjmujemy żółtka, tylko one będą nam potrzebne. W rondelku ucieramy śmietanę z żółtkami tak, aby powstała jednolita masa.
    Korzeń chrzanu myjemy, obieramy, następnie ucieramy na tarce o drobnych oczkach. Utarty chrzan natychmiast łączymy ze śmietaną, aby nie ściemniał. Całość mieszamy, doprawiamy do smaku solą. Następnie chrzan przekładamy do słoiczka, szczelnie zakręcamy. Przechowujemy w lodówce.

    Smacznego.

Komentarze do przepisu (2)

GREGORHSPEED 10 kwietnia 2015
Tylko tyle mam do powiedzenia.... <3
Futka 11 kwietnia 2015
Świetna propozycja na chrzan :) Muszę wypróbować to połączenie :)
Składniki
  • jajka ugotowane na twardo 2 sztuki
  • śmietana 18 % 2 łyżki
  • sól
  • korzeń chrzanu 1 sztuka (duży)
Składniki