Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały dodatek na stół Wigilijny.
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 541
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 130
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 175
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 541
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 130
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 175
Składniki
Wykonanie lukru: Wszystkie składniki na lukier dokładnie utrzeć i polać pierniczki. Wykonanie: Miód, masło, cukier dobrze wymieszać podgrzewając na małym ogniu, aż cukier się rozpuści. Masę ostudzić, wymieszać z mąką , proszkiem do pieczenia, solą, przyprawą do piernika, ciasto przykryć folią i odstawić na noc. Następnego dnia ciasto rozwałkować, wykrawać gwiazdki różnej wielkości, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 200 stopni przez 15-20 minut. Po upieczeniu ułożyć choinkę sklejając przygotowanym lukrem, całość ozdobić również lukrem i posypać cukrem pudrem oraz cukiereczkami.