Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintny chlebek na śniadanie dla naszych pociech. Przepis warto wypróbować.
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2609
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 304
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 136
Polecam.
Odsłon: 173
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3046
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2609
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 304
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 136
Polecam.
Odsłon: 173
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3046
Składniki
Wykonanie: Żółtka utrzeć z cukrem (6 dag) i aromatem (kilka kropli) na puszysto. Następnie ubić pianę z 3 dag cukru, wymieszać z żółtkami, kaszą manną i sodą. Delikatnie połączyć składniki , przełożyć do przygotowanej formy. Piec w temperaturze 170 stopni około 30 minut. Upieczony chlebek zalać mlekiem i wstawić jeszcze raz na chwilę do piekarnika, po czym wyjąć z formy, pokroić na kromki i podawać np. z domową konfiturą, syropem lub świeżym masełkiem.