Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek własnej roboty.
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4771
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 939
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 212
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4771
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 939
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 212
Składniki
Wykonanie: Maślankę podgrzać do temperatury 37 stopni i rozetrzeć z drożdżami. Następnie dodać miód, sól i wymieszać. Wsypać obie mąki, dobrze wyrobić i odstawić w ciepłe miejsce do podrośnięcia. Ponownie wyrobić, przełożyć do przygotowanej blaszki i ponownie odstawić na 45 minut do wyrośnięcia.
Ciasto nakłuć w kilku miejscach, piec w temperaturze 200 stopni około pół godziny.