Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Preparaty z młodego jęczmienia to ogromne bogactwo witamin, składników mineralnych, błonnika pokarmowego, chlorofilu oraz egzogennych aminokwasów. Cechuje się wysoką zawartością: witamin z grupy B, C, E i K, beta-karotenu, kwasu foliowego, wapnia, magnezu, potasu, krzemu, manganu, cynku i żelaza. Jest doceniany za silne właściwości antyoksydacyjne.
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 409
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 77
Danie jednogarnkowe, lekkie, szybkie i smaczne
Odsłon: 10440
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 1394
Ta pyszna sałatka to świetny pomysł na wykorzystanie wcześniej ugotowanego ry...
Odsłon: 144
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 409
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 77
Danie jednogarnkowe, lekkie, szybkie i smaczne
Odsłon: 10440
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 1394
Ta pyszna sałatka to świetny pomysł na wykorzystanie wcześniej ugotowanego ry...
Odsłon: 144
Składniki
W dużej misce mieszamy mąkę, drożdże, cukier i sól. Następnie dodajemy ciepłą wodę i wszystkie nasiona. Całość mieszamy drewnianą łyżką do czasu, aż wszystkie składniki połączą się. Tak przygotowane ciasto pozostawiamy w misce i odkładamy na 2 godziny przykryte ściereczką. Po tym czasie przekładamy ciasto do blaszki i pieczemy chleb około 40 minut w temperaturze 180st