Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio zraziłam się do kupnego chleba, upieczony sobie jest zawsze lepszy i dłużej świeży.
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1072
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 149
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1072
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 149
Składniki
1. Drożdże kruszymy do miski. 2. Dodajemy mąkę. 3. Wlewamy wodę. 4. Rozrabiamy i zostawiamy do wyrośnięcia.
5. Do miski wsypujemy mąki oraz sól.
6. Wlewamy Rozczyn oraz maślankę.
7. Następnie wodę.
8. Dodajemy pestki słonecznika. 9. Wyrabiamy ciasto i odstawimy do wyrośnięcia.
10. Przekładamy do formy. 11. Pieczemy 40 minut w 180˚C. 12. Chlebek gotowy. 13. Smacznego.