Chleb z marchewką i migdałami

Chleb z marchewką i migdałami
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
Smaczny chleb z mąki chlebowej z dodatkiem tartej marchewki i rozdrobnionych migdałów. Polecam przepis.

Składniki

  • 500 g mąki chlebowej,
  • 7 g suchych drożdży,
  • 2 łyżeczki soli,
  • 350 ml ciepłej wody,
  • 100 g marchewki,
  • 100 g migdałów.

Przygotowanie


  1. Łączymy mąkę z drożdżami i solą. Dolewamy wodę i odstawiamy na 3 godziny w ciepłe miejsce.

    Marchewkę, obieramy, myjemy i trzemy na tarce o małych oczkach.

    Migdały rozdrabniamy. Dokładnie zagniatamy. Formujemy bochenek. Wykładamy do formy. Przykrywamy ściereczką i czekamy aż ponownie wyrośnie około 1 godziny.

    Pieczemy 50 minut w 180 stopniach.

    Smacznego ;)

Komentarze do przepisu (3)

slodkisentyment 21 maja
przepyszny pomysł :)
SprytnaChochla 22 maja
Świetne połączenie smaków!
Maudie 22 maja
Cudowny chlebuś:)
Składniki
  • 500 g mąki chlebowej,
  • 7 g suchych drożdży,
  • 2 łyżeczki soli,
  • 350 ml ciepłej wody,
  • 100 g marchewki,
  • 100 g migdałów.
Składniki