Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcę się z Wami podzielić kolejnym chlebkiem tym razem pszenno-żytnim na jogurcie z siemieniem lnianym i słonecznikiem. Powiem szczerze, że już nie mam faworyta w chlebkach, bo jaką wersję bym nie upiekła, to wszystkim smakuje :-)
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 133
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22749
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 137
Polecam.
Odsłon: 5180
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 133
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22749
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 137
Polecam.
Odsłon: 5180
Składniki
Z drożdży i miodu zrobić zaczyn (drożdże mają być płynne). Mąki wsypać do miski lub misy robota. Dodać zaczyn i pozostałe składniki i wyrobić elastyczne ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na ok. godzinę. Po wyrośnięciu ciasto poprzekładać ręką i włożyć do brytfanki wyłożonej papierem do pieczenia lub podzielić na dwie części i przełożyć do wysmarowanych masłem keksówek. Ponownie odstawić do wyrośnięcia na ok 20-30 minut. Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Chlebek przed włożeniem do piekarnika ponacinać według uznania i piec 45 minut do zrumienienia. Po upieczeniu wyjąć z brytfanki lub foremek i studzić na kratce. SMACZNEGO!!!