chleb owsiany z ziarnami bezglutenowy

chleb owsiany z ziarnami bezglutenowy
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: darenko
Ten chleb jest bardzo łatwy w wykonaniu. Wystarczy tylko wymieszać składniki i wstawić do pieca. Do tego bezglutenowy.

Składniki

  • Płatki owsiane górskie 600 g
  • Jogurt naturalny 1000 ml
  • Ziarna słonecznika łuskane 1 szklanka
  • Siemię lniane złociste (ew. zwykłe) 1 szklanka
  • Soda oczyszczona 2 łyżeczki
  • Sól 2 łyżeczki
  • +ewentualny dodatek kilku Łyżek łuskanych ziaren dyni

Przygotowanie

  1. Nagrzej piekarnik do temperatury 170 st. C. W tym czasie wymieszaj łyżką wszystkie składni.
    Przygotuj 30 cm. keksówkę np wyściel papierem do pieczenia.

  2. Przelej ciasto do keksówki i piecz przez godzinę ( w moim piekarniku wyszło 1,5 godz.)

  3. Gotowe!
    Smacznego.

Komentarze do przepisu (1)

Maudie 16 września 2019
Fajny domowy chlebuś :)
Składniki
  • Płatki owsiane górskie 600 g
  • Jogurt naturalny 1000 ml
  • Ziarna słonecznika łuskane 1 szklanka
  • Siemię lniane złociste (ew. zwykłe) 1 szklanka
  • Soda oczyszczona 2 łyżeczki
  • Sól 2 łyżeczki
  • +ewentualny dodatek kilku Łyżek łuskanych ziaren dyni
Składniki