Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny słono-słodki chleb na ciemnym piwie z chrupiącą skórką. Możemy się nim zajadać cały dzień. Zapraszam na filmik .
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1100
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 112
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1100
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 112
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sól i cukier. Dodaj piwo zamieszaj dwa razy oraz dodaj lekko ubite jajka ,wymieszaj całość łyżką. Teraz zagnieć ciasto. Do przygotowanej foremki (moja 16 na 35) na chleb wyłóż ciasto .
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni ,do nagrzanego piekarnika wstaw ciasto na środkową półkę. Pieczemy w temperaturze 200 stopni funkcja góra , dół przez 1 godzinę. BEZ TERMOOBIEGU.
Po upieczeniu wyjmij z formy i ostudź przed podaniem. Zapraszam na mój kanał na YT -Mangiare u Ewki na filmik