Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wyobrażam sobie bez niego życia. Zapraszam do obejrzenia filmiku.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 320
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 466
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 439
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 282
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 320
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 466
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 439
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 282
Składniki
Drożdże utrzeć z cukrem dodać 50ml letniej wody i 1 łyżkę mąki wszystko zamieszać i pozostawić do wyrośnięcia na 15 minut
Zaczyn dodać do mąki ,zamieszać drewnianą łyżką następnie dodać wodę i rozpuszczoną w niej solą, wlać rozpuszczone letnie masło i wszystko zamieszać łyżką . Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na godzinę
Ciasto zagniatamy w misce a następnie wykładamy na stolnicę podsypaną mąką i jeszcze tak zarabiamy , aż się stanie gładkie i elastyczne.
Wyrobione ciasto formujemy jak bochenek chleba i kładziemy na posypana mąką brytwankę przykrywamy ściereczką i odstawimy w ciepłe miejsce do podwojenia.
Wyrośnięty chlebek smarujemy wodą.
Nacinamy ostrym nożem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 220 stopni ,funkcja góra ,dół i pieczemy w temperaturze 220 stopni przez 35 minut. Pieczemy na środkowej półce.
Upieczony chleb przekładamy na kratkę i odstawiamy do całkowitego ostudzenia. Jest pyszny miękki e środku a na wierzchu ma chrupiącą skórkę. Polecam gdyż najzdrowsze pieczywo jest jak sami osobiście upieczemy. Zapraszam na mój kanał na inne wypieki. Zapraszam do obejrzenia filmiku.