Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb własnej roboty - krótki czas oczekiwania.
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 293
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 124
Polecam.
Odsłon: 165
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 2905
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 2799
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 293
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 124
Polecam.
Odsłon: 165
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 2905
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 2799
Składniki
Drożdże rozpuścić w letniej wodzie.
Wymieszać wszystkie suche składniki.
Do suchych składników dolać wodę z drożdżami i wymieszać drewnianą łyżką przez 5 minut. Przygotować foremkę do pieczenia (okrągła lub „keksówka” duża).
Po wyrobieniu ciasta przełożyć do wyspanej mąką formy. Przykryć ściereczką, odstawić na 15 minut, ciasto musi wyrosnąć.
Gdy ciasto wyrośnie, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni na 1h (najlepiej tryb pracy piekarnika: termoobieg, grzałka góra i dół)
Po godzinie wyciągnąć chleb obrócić go do góry nogami i wstawić go do już wyłączonego piekarnika na 10 minut. Wyciągnąć chleb do wystygnięcia.