Cebulka prażona

Cebulka prażona
> 5-6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Agutek
Szybka w wykonaniu. Doskonały dodatek do hot-dog'ow, zapiekanek itp :)

Składniki

  • 1 duża cebula
  • 1,5 łyżki mąki
  • Szczypta soli
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Cebulę kroimy w grubą kostkę, doprawiamy solą i mieszamy z mąką. Rozgrzewamy olej. Smażymy na gorącym tłuszczu, na średnim płomieniu aż cebulka się upraży i zrobi złota.

    Gotową wyławiamy łyżką cedzakową i odsączamy na papierowych ręcznikach. Jeśli całej nie wykorzystamy możemy schować ją w szczelnie zamkniętym słoiku i przechowywać 1-2 miesiące:)

Komentarze do przepisu (2)

Maudie 23 maja
Uwielbiam:)
Agutek 23 maja
Ja tez:) pierwszy raz robiłam i nie spodziewałam się że taka super wyjdzie :)
Składniki
  • 1 duża cebula
  • 1,5 łyżki mąki
  • Szczypta soli
  • Olej do smażenia
Składniki