Carpaccio z borowikami

Carpaccio z borowikami
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Bogaty leśny smak i zapach borowików wyśmienicie się komponuje jako dodatek do carpaccio tym razem z wędzonego na zimno łososia

Składniki

Przygotowanie

  1. :D

  2. Zebrałam grzyby i je umyłam i osuszałam. Do carpaccio najlepsze są młode zwarte egzemplarze.

    Na talerzu wyłożyłam plastry łososia, posmarowałam je pesto. Posypałam kaparami. Wyłożyłam pokrojone na mandolinie grzyby. Całość posypałam startym parmezanem i pieprzem.

    Przed podaniem carpaccio należy skropić oliwą i sokiem z cytryny.
    Najlepiej smakuje z czosnkowymi grzankami.

  3. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (14)

kuchmariola63 24 października 2019
Ładnie wygląda :)
slodkisentyment 24 października 2019
smakowicie wygląda :)
Maudie 24 października 2019
Ale super!!!:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki