Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 202
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 174
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 202
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 174
Składniki
Kawę rozpuść w wodzie, posłódź wg uznania. Skrusz lód w blenderze. Spień mleko spieniaczem do mleka. Do dużej filiżanki lub wysokiej szklanki przełóż lód. Następnie, trzymając w jednej ręce naczynie z mlekiem a w drugiej z kawą, postaraj się wlewać płyny jednocześnie do naczynia z lodem, powoli i delikatnie, tak by na powierzchni utworzyła się pianka. Na koniec posyp kakao. Podawaj z łyżeczką, żeby było czym jeść pianę. Sprzęt: blender (z funkcją kruszenia lodu), spieniacz do mleka